Biografie

 

Voornamelijk geïnspireerd door de alternatieve rockmuziek van de jaren negentig en mede dankzij de onhebbelijkheden van het Groenehartse polderlandschap zag Morning View het daglicht: ongezouten aanstekelijke rock covers. Na jarenlang elkaars muzikale pad te hebben gekruist in verschillende projecten was de samenwerking in deze formatie onvermijdelijk. Ze hebben maar één doel: het publiek laten wegdromen naar de grungehoogtijdagen van weleer.

MV Kday2016

Na verscheidene succesvolle projecten en jamsessies besloten Keith Schoonderwoerd (BackUpPlan, Macho Grandes), Simon Olierook (BackUpPlan, the Exile), Erik Olierook (the Exile) en Allard Meijering (BackUpPlan, Macho Grandes) de handen ineen te slaan om een nieuwe band op te zetten. Met een solo-gitarist, bassist, drummer en zanger in de knip begon de zoektocht naar een muziekstijl die goed voelde. Al jammend kwamen we tot de conclusie dat de muziek van onze jeugd de boventoon voerde. Na de eerste paar optredens werd al vrij snel duidelijk dat we iets misten: een slaggitarist.

MV Kday2016

Er werd in oud bandgenoot Bas van Berkum (BackUpPlan, Holy Water) een enthousiaste slaggitarist en sterke backing vocals gevonden. Met een complete bezetting en vijf neuzen dezelfde kant op zag eind 2013 de band zijn eerste échte levenslicht: Morning View was eindelijk een feit! Tegenwoordig laten ze menig podium trillen met covers van onder andere Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Stone Temple Pilots, Live en natuurlijk nog veel meer!

Kortom dit moet je live meemaken; kom naar één van onze shows of boek ons zelf!

MV2
IMG-20151004-WA0011